pregatirea inainte de evenimentSeminarul Volunteque 3.0, continua traditia inceputa la editiile precedente fiind in continuare bazat pe premisa că toți participanții sunt persoane active și responsabile. 
7 RECOMANDARI de la organizatori pentru o pregatire adecvata a participantilor, si pentru ca seminarul sa genereze mult mai multe rezultate de calitate:
  1. (re)citește Regulile seminarului Volunteque 3.0 să vezi ce ne așteptăm de la tine;
  2. citeste cu atentie Metodologia și agenda seminarului pentru a înțelege cum se va derula acesta;
  3. organizează-ți din timp transportul către Brasov;
  4. completateaza formularul de inscriere si fii prezent pe www.tinapse.rodaca inca nu ai un cont pe tinapse, creaza-ti unul chiar acum!
  5. analizează cu mare atentie informațiile care deja exista pe  www.tinapse.ro  (temele propuse, poveștile de voluntariat, problemele identificate de persoane resursă și citatele postate)  adaugă articole scrise de tine, teme de interes pentru Serviciul European de Voluntariat, materiale suport pentru cei implicati in derularea de proiecte SEV (altele decat cele care au fost deja postate de utilizatorii paltformei), comentarii și like-uri la post-urile deja existente;
  6. dacă te-ai familiarizat deja cu paltforma, ai citit cam tot ce s-a publicat pana acum, si ai analizat procedura de inscriere pentru a participa la seminarul volunteque 3.0, atunci știi că trebuie să te gândești la o temă  de atelier (măcar una, sperăm noi) pe care să o votezi, comentezi, argumentezi si eventual sa o propui la deschiderea seminarului in 25 octombrie (ateliere propuse pentru experience cafe si knowledge cafe). 
  7. dacă ti-ai propus să susții o sesiune de formare, atunci pregătește-te pentru sesiune și scrie-ne dacă ai nevoie de ajutor; vezi care sunt sesiunile de formare (atelierele propuse pentru Skills cafe). Gândește-te la care atelier vrei să mergi.
dacă mai ai întrebări nu ezita să ne trimiți un e-mail la adresa: volunteque@gmail.com
și, în general, pregătește-te, pentru că noi așteptăm să interacționezi mult cu ceilalți, să povestești din experiența ta, să fii deschis să înveți din experiența altora, și vrem să fii deschis la colaborare.